CAMPING

Als u opzoek bent naar rust en ruimte, dan bent u bij ons aan het juiste adres. De familie Koster heet u van harte welkom!

De naam van de camping doet eer aan de boerenzwaluwen die hier zomerdag rondvliegen. Kees was de grondlegger van deze mooie camping in en heeft alles in zijn eentje gerund vanaf de opening in 2016 tot medio 2024. Na zijn plotselinge overlijden heeft de familie van Kees het beheer overgenomen en runt de camping nu met elkaar.

Wij voorzien onze bezoekers in de behoefte van back-to-basic kampeerplaatsen in een groene omgeving. Onze parkachtige camping heeft 89 ruime toerplaatsen tot haar beschikking van zo’n 140 m2 per plaats, plus een aantal verharde plaatsen voor campers. Elke kampeerplaats heeft een eigen stroomaansluiting (tot max. 16A; het is niet toegestaan elektrische auto’s op te laden) en is er op de hele camping goed WiFi-ontvangst (verbeterd in 2021). Wij hebben geen jaar- of seizoenplaatsen. Verblijf is mogelijk tot maximaal 3 maanden. Het toiletgebouw (anno 2016) is van alle gebruikelijke gemakken voorzien. Bekijk foto’s. Tevens is er een invalidenruimte aanwezig met toilet en douche, een familiedoucheruimte en een plaats om uw baby te verzorgen. Warm water is inclusief en er is geen gedoe met muntjes of iets dergelijks voor de douches. Wel eigen toiletpapier meenemen. Op de camping staan er voor kinderen enkele speeltoestellen. Daarbij staat er bijvoorbeeld een tafelvoetbaltafel, tafeltennistafel, een boekenkastje, ligt er het nodige buitenspeelgoed en is er de mogelijkheid tot beach volleyballen. Op de camping zijn honden toegestaan, mits zij geen overlast aan andere kampeerders bezorgen. Voor campers zijn er ook enkele verharde plaatsen aanwezig (u mag u ook gewoon op het gras staan wanneer de grond hard genoeg is). Buiten is er een watertappunt en zijn er afwasmogelijkheden. Er is een vuilwaterput op het terrein aanwezig voor het uitstorten en spoelen van uw chemisch toilet.

U kunt een mooi plekje reserveren door ons een mailtje te sturen. Gewoon aan komen waaien is ook zeker mogelijk; de camping is heel ruim opgezet.
Wij hanteren geen speciale aankomst- of vertrektijden. Aankomst op de camping mag dus ook al vroeg op de dag zijn en vertrekken laat.
Pinnen is mogelijk!

» Een leuk campingfilmpje van de grondlegger van de camping, Kees Koster (in memoriam)

Camping de Boerenzwaluw ligt in het lieve dorpje Zijdewind, Noord-Holland, in de regio Westfriesland. Deze omgeving kent veel mooie wandel-, fiets- en vaarroutes. Beleef prachtige dagen door de polders en langs dijken en dorpen, en in het voorjaar (april) langs de bloeiende tulpenvelden!

U kunt bij ons terecht voor een paar nachtjes, maar ook voor een langere tijd. Naast tentjes, caravans en vouwwagens kunnen campers ook goed terecht op onze camping; hier zijn verharde plaatsen voor aangelegd.

In de omgeving van onze camping is er genoeg te doen! Lees daarover hier meer. Zo zijn er allerlei bezienswaardigheden te vinden in de buurt, zoals molens en kastelen, zijn er veel leuke markten, musea en dierenparken te vinden, en wat dacht u van bijvoorbeeld een golfbaan? Het sfeervolle stadje Schagen ligt op nog geen 5 km afstand. Verder bevindt het strand zich op 13 km afstand, en is er een natuurzwembad op loopafstand van de camping (’t Petje, 650 m). Neem ook eens een bezoekje aan Toeristen Informatie Noord-Holland en www.westfriesland.nl voor meer informatie over onze leuke omgeving.

De camping ligt halverwege Schagen-Zuid en Zijdewind. De camping is veilig en goed te bereiken via een verbrede parallelweg (de Vennikerweg) naast een vernieuwde N241. De bewegwijzeringsborden helpen u bij het vinden van de juiste afslag. Zie de Contact-pagina voor meer informatie over de locatie.

Adresgegevens:
Camping de Boerenzwaluw
Vennikerweg 3
1736ET Zijdewind
» Meer contactinformatie

We hebben de ambitie om onze bezoekers een rustig en prettig verblijf aan te bieden.

Het kampeerseizoen loopt dit jaar tot begin oktober. Bij mooi weer bent u, in overleg, ook iets langer welkom.

Volg ons ook op Facebook:
» www.facebook.com/campingboerenzwaluw

Laat een beoordeling achter over Camping de Boerenzwaluw!
» Schrijf een review


Outdoor